Bez pojeftinjenja benzina

Bez autora
Nov 09 2010

Ministar energetike Petar Škundrić izjavio je u ponedeljak da ne može da potvrdi da će benzin pojeftiniti posle Nove godine, kada otpočne liberalizacija tržišta naftnih derivata u Srbiji. Ovo je izjavio na otvaranju Drugog naftnog foruma o energetskoj stabilnosti u Beogradu.Zakoni tržišta bi trebalo da idu u pravcu pojeftinjenja benzina. Nismo imali uticaj na cene evrodizel goriva i bezolovnog benzina, 65 odsto tog tržišta je slobodno, a svi su želeli da imaju maksimalnu cenu koju je propisala država...

Bez pojeftinjenja benzinaMinistar energetike Petar Škundrić izjavio je u ponedeljak da ne može da potvrdi da će benzin pojeftiniti posle Nove godine, kada otpočne liberalizacija tržišta naftnih derivata u Srbiji. Ovo je izjavio na otvaranju Drugog naftnog foruma o energetskoj stabilnosti u Beogradu.

- Zakoni tržišta bi trebalo da idu u pravcu pojeftinjenja benzina - kaže on. - Nismo imali uticaj na cene evrodizel goriva i bezolovnog benzina, 65 odsto tog tržišta je slobodno, a svi su želeli da imaju maksimalnu cenu koju je propisala država. Ne mogu da potvrdim da će tajna ruka tržišta regulisati cene naftnih derivata u pravcu kakvom bi želeo.

Srbija ima interes da očuva preradu nafte i da se u našoj zemlji proizvode najkvalitetniji i najjeftiniji derivati za potrebe domaćeg i tržišta regiona, zbog čega se naftni sektor Srbije nalazi u velikoj transformaciji, izjavio je ministar Škundrić.
- Ukoliko želimo da ispunimo ove planove, potrebna su nam zajednička ulaganja u energetsku infrastrukturu - rekao je Škundrić, otvarajući drugi Naftni forum u Beogradu.

On je naglasio da je budućnost energetike regiona u integrisanom tržištu nafte, gasa i električne energije, koje je jedino rešenje za prevazilaženje svakodnevnih problema sa kojima se suočavaju države regiona u energetskom sektoru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik